• Biserica Marcuta

PELERINAJ CAPADOCIA - CONSTANTINOPOL 31 mai - 05 iunie 2020

PELERINAJ CAPADOCIA - CONSTANTINOPOL 31 mai - 05 iunie 2020

24 Decembrie 2019 Publicat in: Noutati

PELERINAJ CAPADOCIA – CONSTANTINOPOL

PE URMELE SFINȚILOR CAPADOCIENI: SF. VASILE CEL MARE, SF. GRIGORIE TEOLOGUL, SF. GRIGORIE DE NYSSA)

 (CAPPADOCIA – CONSTANTINOPOL) 31 mai - 05 iunie 2020

(6 zile / 5 nopți)

Informatii si inscrieri: PR. DAN GHEORGHE - 0745045868

Ziua 1 – duminica, 31 mai (100 km): Întâlnire în Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), sala de aşteptare, plecări internaţionale la ora 04:00. Decolare din Bucureşti la ora 05:55, cursa Turkish Airlines TK1042/TK2026, cu escala la Istanbul, sosire în Kayseri la ora 10:25. Deplasare spre Goreme, se vizitează Muzeul în aer liber Goreme (muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco. Primele aşezări datează din vremea hitiţilor, 1800 - 1200 î.Hr. Regiunea a fost disputată de diferite imperii rivale, cum ar fi grecii şi perşii, locuitorii fiind nevoiţi să sape adăposturi în roca vulcanică. În perioada romană, a devenit casă pentru creştinii prigoniţi). Panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) şi Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Vizită la ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusul. Cazare şi cină Urgup / Ortahisar

Ziua 2 – luni, 01 iunie (140 km): Mic dejun. Se viziteaza oraşul subteran Kaymakli (oraşul a fost populat în perioada bizantină, a servit ca adăpost în vreme invaziilor arabe (780 - 1180) şi mongole (sec. XIV). Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie!). Deplasare la Mustafapasa/Sinasos – Biserica Sf. Constantin si Elena si Biserica Sf. Vasile cel Mare. Deplasare la Derinkuyu, Biserica Sf. Teodor. Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.

Ziua 3 – marti, 02 iunie (750 km):  Mic dejun. Plecare spre Istanbul (numit în antichitatea Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol, a fost capitală a Imperiului Roman până în 1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie  1923. Oficial a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internațional numele antic și tradițional de Constantinopol.  Istanbul este cel mai mare oraş al Turciei și singurul din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul sau Înalta Poartă) pe traseul Aksaray (important punct în antichitate pe Drumul Mătăsii, oraşul a mai prosperat în timpul Imperiului Otoman, datorită vecinătăţii cu Lacul Tuz, cea mai importantă sursă de sare a Anatoliei) – Ankara (cunoscută sub numele de Angora până în anul 1930 și Ancyra în perioada clasică, este capitala Turciei și al doilea cel mai mare oraș al țării, după Istanbul) – Istanbul. Cazare Istanbul.

Ziua 4 – miercuri, 03 iunie:  Mic dejun. Tur pietonal – se vizitează: Catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532. Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care  adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 - 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscută şi ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatul imperial şi clădirile înconjurătoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perşii conduşi de regel Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul în anul 940 a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit). Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare Istanbul.

Ziua 5 – joi, 04 iunie: Mic dejun. Închinare în Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). În Istanbul închinare în Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este "Coloana Flagelării", o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă), Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), Biserica Chora (a fost întemeiată în cadrul sec. V-VI, fiind rezidită de mai multe ori până astăzi). Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare Istanbul.

Ziua 6 – vineri, 05 iunie: Mic dejun. Timp liber sau se poate vizita Palatul Dolmabahce. Deplasare catre aeroport pentru decolarea de la ora 18:45, cursa Turkish Airlines TK1045, aterizare in Bucureşti la ora 20:05.

TARIF: 650 EURO/ pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 pers
SUPLIMENT SINGLE: 130 EURO

VARSTA(ani)    DENUMIRE    REDUCERE    CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 - 1.99    infant    SE PLATESTE BILETUL DE AVION    Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 5.99    copil    70 EURO    Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
6 - 11.99    copil    35 EURO    Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

SERVICII INCLUSE:
- bilet avion si taxe
- transport cu autocar clasificat
- 5 nopţi cazare în cameră dublă în hoteluri 3* (clasificare locală)
- demipensiune
- insoţitor de grup preot / teolog

SERVICII NEINCLUSE:
- taxe intrări obiective (aprox. 100 Euro/pers., in functie de cursul de schimb)
- ghid local (aprox. 20 Euro/pers., in functie de numarul de persoane)
- excursiile opţionale (croaziera pe Bosfor – aprox. 7 Euro/pers., in functie de cursul de schimb)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
AVANS MINIM: 300 Euro/pers.

NOTĂ:
-  Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru     obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării.     Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
-   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară:să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-    Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii     speciale.
-    Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
-    Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
-  Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).
-  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-   Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
-    Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
-    Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
-  Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM  LA  INTRAREA  ÎN AEROPORT (chiar dacă este electronic).

Sus