• Biserica Marcuta

Pelerinaj în Țările Nordice

Pelerinaj în Țările Nordice

11 Martie 2025 Publicat in: Noutati

In perioada 06 iulie - 18 iulie 2025, se desfasoara un pelerinaj in Tarile Nordice. Transport cu autocar clasificat. 11 nopti de cazare cu demipensiune in camere duble hoteluri de 3*, 1 noapte cazare pe feribot in cabine de patru persoane. Tarif: 1920 EURO/pers. Detalii si inscrieri: Parohia Marcuta - preot paroh Dan Gheorghe: tel 0745 045 868.

CIRCUIT ŢĂRILE NORDICE
06 – 18 iulie 2025 (13 zile / 12 nopți)

GRUP PR. DAN GHEORGHE

ZIUA 1 – duminica, 06 iulie (870 km): Plecare din București la ora 06:30 din Soseaua Pantelimon 293, troita de vis-à-vis de Spitalul Sf. Pantelimon  pe ruta Bucureşti – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta (capitala Ungariei, orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului). Cazare și cină Budapesta.
 
ZIUA 2 – luni, 07 iulie (395 km): Mic dejun. Budapesta, tur de oraş panoramic cu autocarul: Podul cu Lanţuri, Palatul Parlamentului, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Mathias. Deplasare spre Cracovia, tur pietonal – oraşul vechi: Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Piaţa Rynek Glowny, Turnul Primăriei, faimoasa Strada Florianska, Poarta Sf. Florian. Cazare și cină Cracovia.

 
ZIUA 3 – marti, 08 iulie (380 km): Mic dejun. Deplasare spre Varsovia cu oprire in Czestochowa şi închinare în Mănăstirea Jasna Gora (Dealul Luminos) – cea mai importantă mănăstire catolică din Polonia, închinată Maicii Domnului. În mănăstire se află icoana „Maica Domnului Neagră” (numită aşa datorită culorii măslinii a feţei Maicii Domnului, este numită Ocrotitoarea Poloniei şi a fost adusă din Rusia). Varsovia (capitala Poloniei incepand cu anul 1596, când Regele Sigismund al III-lea a mutat capitala de la Cracovia. Orașul este de asemena capitala Voievodatului Mazovia, localizat în partea central-estică a Poloniei. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural Mondial UNESCO. Numele Varșoviei se traduce prin “aparținând lui Warsz. Etimologia populară atribuie numele orașului unui pescar pe nume Wars, care potrivit legendei s-a indragostit de o sirena, Sawa, care i-a devenit sotie). Cazare și cină Varsovia.

ZIUA 4 – miercuri, 09 iulie (380 km): Mic dejun. Varsovia – se viziteaza Orasul Vechi cu Catedrala Sfantul Ioan (Catedrala Episcopala a Varsoviei, cea mai importanta dintre cele 3 catedrale ale orasului. Biserica initiala a fost construita în secolul al XIV-lea si a servit drept coronament și loc de înmormântare pentru numeroși duci de Mazovia. Catedrala a fost reconstruită după cel de-al 2-lea Razboi Mondial) si Castelul Regal (datează din epoca Ducatului de Mazovie, sec. al XIII-lea, a servit drept reședință mai multor regi polonezi, este compus din cinci aripi cu numeroase sali de primire si o capela). Plecare spre Gdynia, imbarcare la ora 21:00 pe feribot pentru traversare spre Suedia. Cazare pe feribot in cabine de 4 persoane.

ZIUA 5 – joi, 10 iulie (510 km): Sosire la 07:30 in Suedia in Karlskrona, deplasare la Palatul Drottningholm (resedinta oficiala, a fost construit in sec. 16, la initiative Caterinei Jagiellonian, sotia regelui Johan al III-lea care a ales Insula Lovon drept loc al unui palat de vara. De aceea domeniul a ajuns sa se numeasca Drottningholm, in suedeza insemnand Insula Reginei). Cazare și cină Stockholm.

Ziua 6 – vineri, 11 iulie (525 km): Mic dejun. Stockholm (capitala Suediei este cel mai populat oraș din țările nordice. Orașul se întinde pe paisprezece insule, are peste 50 poduri) – tur de oras: Orasul medieval, Catedrala din Stockholm (a fost construită în 1279, este situata langa Palatul Regal. Datorită dimensiunilor și a apropierii de Pastelul Regal, aceasta a fost frecvent locul unor evenimente majore din istoria suedeză, cum ar fi incoronăriile, nunțile regale și funerariile regale. Ultimul rege suedez care a fost încoronat aici a fost Oscar al II-lea în 1873. Prințesa Victoria, fiica cea mare a regelui Carl XVI Gustaf și a reginei Silvia, s-a căsătorit cu Daniel Westling la 19 iunie 2010 aici, in aceeași dată si in acelasi loc ca si părinții în 1976), Palatul Regal (este reședința oficială, a fost construit pe locul castelului din sec.13, care a fost distrus într-un incendiu la 7 mai 1697. Începând cu anul 2009, interiorul palatului cuprinde 1.430 de camere din care 660 au ferestre), Parlamentul, Primaria. Deplasare spre Norvegia. Cazare și cină Oslo.

Ziua 7 – sambata, 12 iulie: Mic dejun. Oslo – tur pietonal: Palatul Regal (a fost construit în prima jumătate a sec.19 ca reședință norvegiană a regelui Charles al III-lea născut în Franța, care domnea ca rege al Norvegiei și al Suediei. Palatul este reședința oficială a actualului monarh norvegian), Parlamentul, Teatrul National, Primaria, Cetatea Akershus (este un castel medieval care a fost construit pentru a proteja orasul. De asemenea, a fost folosit drept palat rezidential si ca inchisoare). Cazare și cină Oslo.

Ziua 8 – duminica, 13 iulie (560 km): Mic dejun. Deplasare spre Danemarca, oprire in Suedia in Goteborg, scurt tur pietonal: Gotheborgs Utkiken – turnul principal, Opera, Primaria, Bursa. Traversare cu feribotul spre Danemarca la Helsingor. Cazare și cină Copenhaga.

Ziua 9 – luni, 14 iulie (80 km): Mic dejun. Copenhaga – tur de oras: vedere exterioara Palatul Rosenborg (Castelul a fost inițial construit ca o casă de vară în anul 1606 și este un exemplu al multor proiecte arhitectonice ale lui Christian IV. A fost construită în stilul renascentist olandez, tipic clădirilor daneze în această perioadă, și a fost extinsă de mai multe ori, evoluând în starea actuală până în anul 1624), vedere exterioara Palatul Christiansborg (este sediul Parlamentului danez, Biroului Primului Ministru danez și Curții Supreme a Danemarcei. De asemenea, mai multe părți ale palatului sunt folosite de monarhul danez, printre care se numără sălile de recepție Royal, Capela palatului și Stablele regale), Primaria, Portul Nyhavn si statuia “Mica sirena”, simbolul orasului. Deplasare la Frederiksborg, vizitarea domeniului regal. Cazare și cină Copenhaga.

Ziua 10 – marti, 15 iulie (400 km): Mic dejun. Plecare spre Berlin, traversare cu feribotul din Danemarca in Germania Gedser - Rodstock. Berlin – tur de oras: Poarta Brandenburg (este un monument neoclasic, a fost construită între anii 1788-1791. Este cel mai important simbol al orașului și concomitent simbol de stat de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Berlinului, a Germaniei, a Europei și a lumii), Catedrala (biserica actuala dateaza din anul 1905), Opera. Cazare și cină Berlin. 

Ziua 11 – miercuri, 16 iulie (400 km): Mic dejun. Deplasare spre Cehia, oprire la Palatul Sanssouci in Postdam si in Dresda, tur de oras: Domul, Opera si Palatul Zwinger (construcție în stil baroc, a fost realizată în anul 1709. Inițial, a fost o clădire din lemn, îngrădită, care servea pentru turnir, întreceri ale cavalerilor la mânuirea armelor, un amfiteatru și alte distracții pentru curtea regală saxonă. Denumirea de Zwinger rezultă din înghesuiala cauzată de locul strâmt datorat zidurilor de fortificație exterioare și interioare). Cazare și cină Praga. 

Ziua 12 – joi, 17 iulie (570 km): Mic dejun. Praga – tur de oraş pietonal: Centrul vechi al oraşului, Castelul Praga, Biserica Sf. Nicolae - construită în stil baroc, Catedrala Sf. Vitus - cea mai mare şi importantă din Cehia, costruită în stil gotic. Aceasta catedrală este un excelent exemplu de arhitectură gotică și este cea mai mare și cea mai importantă biserică din țară.  Este situată în Cetatea din Praga și adăpostește mormintele mai multor regi ai Boemiei și împărați ai Imperiului Roman. Deplasare spre Ungaria, cazare și cină Budapesta.

Ziua 13 – vineri, 18 iulie (870 km): Mic dejun. Plecare spre Romania, sosire în Bucureşti , Soseaua Pantelimon 293, troita de vis-à-vis de Spitalul Sf. Pantelimon, în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

TARIF: 1920 EURO/ pers. cazare în camera dublă, grup minim 40 persoane          

SUPLIMENT SINGLE: 580 EURO (se refera la cazarea in hoteluri, nu si pe feribot)

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure


SERVICII INCLUSE:
- transport autocar clasificat
- 11 nopţi cazare cu demipesniune în camere duble hotel 3* (clasificare locală, hotelurile pot fi situate in afara oraselor; cina este menu fix, in zilele de post se va servi menu de post) 
- 1 noapte cazare pe feribot in cabine de 4 persoane
- însoţitor de grup preot / teolog

SERVICII NEINCLUSE:
- intrările la obiective (aprox.300 euro, de preferat a se avea card sau valuta corespunzatoare fiecarei tari)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (asigurare de anulare a călătoriei din pricina turistului – facultativă, se achită în lei la cursul zilei şi poate fi încheiată doar în ziua semnării contractului)


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
NOTĂ 
     -  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului. 
-  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
-  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Ungaria, Polonia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania, Cehia.
- Cazare adultilor se va face doar in camera duble / twin si single, nu se poate face cazare pentru 3 adulti in camera tripla. Aceste pot fi folosite doar de catre 2 adulti + copil, cel de-al trilea pat fiind pliant.
-  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua.
-  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
-  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Sus